Chevrolet anunţă îmbunătăţiri pentru V8-ul Small Block

28

Chevy Performance va prezenta în cadrul SEMA Show un nou upgrade, adus motorizării de 5.7 litri şi cunoscută în „popor” ca ZZ6. Unitatea V8 de 350 inchi cubi produce 450 de cai putere şi 550 Nm de cuplu motor, iar graţie modificărilor planificate, puterea maximă a acestuia ar putea creşte semnificativ. 

Principalele îmbunătăţiri se anunţă la nivelul chiulasei dar şi a sistemului de distribuţie a gazelor. Inginerii americani au muncit şi la proiectarea unei noi galerii de admisie, mult mai permisivă, iar arcurile supapelor au fost redesenate astfel încât să micşoreze rezistenţa la înaintare a curenţilor de aer. Nu în ultimul rând, au fost modificate axele cu came dar şi pistoanele din blocul motor.

Iar pentru doritorii de a utiliza benzinarul în proiectele de tuning custom, Chevrolet anunţă că va putea oferi V8-ul în două versiuni de echipare, Base şi Turn Key, cea din urmă incluzând absolut tot necesarul pentru ca motorul să poată fi instalat şi pornit, de la filtre şi până la carburatoare.

2015-chevrolet-perfromance-zz6-001-1

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ