Cu fiecare ediţie şi model nou, coupe-urile de performanţă, au grijă să se apropie tot mai mult de hotarul care le desparte de supercaruri. Tot mai mulţi cai putere, mai multă tehnologie şi foarte mult pedigree sport. Iar în acest segment, deseori BMW-ul a fost cel care dă tonul, fiind o maşină bine echilibrată ca preţ, performanţă, dotări şi nu în ultimul rând, fun to drive.

De cealaltă parte, deloc neglijabilă este concurenţa marilor producători auto de peste ocean, construite după o reţetă clasică, cu un imens V8, supraalimentat, tracţiune spate şi un preţ prea tentant pentru a putea fi refuzată oferta. Din această categorie face parte şi cel mai nou Chevrolet Camaro SS, testat recent de entuziaştii canalului de youtube Motor Trend. Americanii au adus în competiţie direcţie sportcarul Camaro şi trendsetter-ul BMW M4 Coupe.

În materie de performanţe, Camaro livrează roţilor spate în jur de 455 cai putere extraşi din unitatea de 6.2 litri, în timp ce M4-ul se mulţumeşte cu numai 425 CP, storşi dintr-un motor mai compact, cu şase cilindri în linie şi un volum de numai 3.0 litri. Avantajul bavarezei este într-un şasiu mult mai bine lucrat, greutate redusă şi o proporţionare pe măsură. SS-ul însă, este aproape de două ori mai ieftin!

TU ce alegi?

NICIUN COMENTARIU