China va contribui la reabilitarea drumurilor naționale! Află care porțiuni de carosabil urmează a fi reparate

380

Guvernul a aprobat ieri, 17 octombrie, hotărârea cu privire la negocierile asupra proiectelor Acordurilor de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Industrială și Comercială din China (ICBC), care vizează reabilitarea unor proțiuni de drumuri naționale, scrie publika.md

Mai exact, în planul de reabilitare a carosabilului se încadrează drumul național M5, care cuprinde porțiunea de drum de la frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol. Drumurile  R14 și R13, care se referă la porțiunea de drum de pe traseul Bălți – Florești, vor fi și ele la fel reparate capital.

“Implementarea proiectelor de reabilitare a drumurilor din țară, va duce la reducerea costurilor totale de transport rutier, integrarea rețelei rutiere a Republicii Moldova în rețeaua europeană, precum și la îmbunătățirea condițiilor de transport a mărfurilor şi pasagerilor”, a declarat ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Acordurile de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și ICBC constituie o continuitate a Proiectului de Susținere a Programului în  Sectorul Drumurilor, implementat cu suportul Instituțiilor Financiare Internaționale. Acesta are drept scop susținerea Republicii Moldova atât în reabilitarea rețelei de drumuri naționale pentru a facilita transportul rutier, cât şi pentru a spori siguranța şi capacitatea de gestionare a rețelei rutiere.

Proiectul de Susținere a Programului în Sectorul Drumurilor are obiectivul specific „asigurarea reabilitării, modernizării și reparației tuturor drumurilor naționale” punctat în Strategia de Transport și Logistică pe anii 2013-2022.

NICIUN COMENTARIU