Chinezii vor produce Rolls-Royce-ul lor pentru a cuceri clienții bogați din toată lumea!

207

Compania Hongqi intenționează să convingă clienții bogați din China să renunțe la limuzinele britanice de lux în favoarea modelelor sale, cu ajutorul ex-designerului Rolls-Royce

Brandul chinez de lux Hongqi este parte a unui dintre cele mai mari holdinguri auto FAW și este bine cunoscut grație limuzinelor sale guvernamentale, care până acum nu puteau fi cumpărate de persoane civile.

Acum, administrația grupului FAW a decis să-și schimbe strategia și să transforme marca Hongqi, într-un brand de automobile premium oarecum accesibil oricărui om, sau cel puțin pentru clienții bogați care în momentul de față aleg drept mașină pentru fiecare zi, modelele Rolls-Royce.

Chinezii consideră că au acumulat suficientă experiență în construcția limuzinelor pentru primele persoane din Republica Populară Chineză, astfel ca acum să poată concura la egal chiar și cu producători britanici de lux.

Conform publicației Autocar, fostul designer șef de la Rolls-Royce, Giles Taylor, care acum activează în cadrul companiei FAW, ar trebui să contribuie considerabil la realizarea acestui obiectiv ambițios. Mai mult decât atât, după cucerirea pieței locale, cei de la Hongqi planifică să devină populari și printe oamenii bogați din toată lumea.

Pentru a crea un Rolls-Royce chinezesc, Taylor va munci în noul centru de design al concernului FAW din München. Înainte de Rolls-Royce, britanicul a lucrat mult timp la cei de la Jaguar. Gândindu-se la noul loc de muncă, acesta a promis că mașinile Hongqi nu vor deveni clone Rolls-Royce, ci vor primi o „personalitate distinctă”!

NICIUN COMENTARIU