Compania Lotus anunţă despre planul extinderii gamei de modele, de care se va ocupa noul proprietar al mărcii, gigantul chinez Geely, anunţă publicaţia Car, cu referire la conducătorul brand-ului Lotus, Jean-Marc Gales.

Potrivit lui Gales, către anul 2020 compania Lotus va prezenta două modele noi de sportcaruri, care urmează a fi primele vehicule proiectate de la zero după modelul Evora, debutat în anul 2009. Pe lângă acestea, în anul 2021 sau 2022, compania planifică premiera unui crossover, despre care reprezentanţii mărcii Lotus discută deja de trei ani.

O informaţie detaliată despre noile sportcaruri la moment încă nu există, însă se presupune că unul dintre acestea va veni în locul modelului existent Evora sau Exige, iar altul se va clasa cu o treaptă mai sus decât Evora, în ierarhia modelelor Lotus.

Directorul brand-ului Lotus a mai adăugat că noile vehicule vor excela la capitolul design şi aerodinamică.

Cât ţine de crossover, mai devreme inginerii companiei spuneau că acesta urmează să concureze cu Porsche Macan. Se presupune că acesta va fi echipat cu un propulsor de 1.8 litri volum înzestrat cu un compresor şi un motor cu şase cilindri de 3.5 litri volum proiectat de Toyota.

Cu ajutorul noilor modele, Lotus speră să sporească vânzările până la 3.000 de exemplare de automobile pe an. În anul 2017, aceştia au vândut doar 1.600 de vehicule, cifră cu 13% în creştere faţă de anul 2016.

NICIUN COMENTARIU