Chrysler a devenit oficial o subsidiară a Grupului Fiat

36

Grupul Fiat a finalizat procedurile de achiziţie ale concernului Chrysler, care deţine mărcile Dodge, Jeep, Ram şi Chrysler.

În urmă cu cinci ani, Fiat şi Chrysler semnau o alianţă pentru a-şi creşte vânzările la nivel global. Astăzi, Fiat a achiziţionat restul de 41.4616% din acţiunile companiei americane contra sumei de 2.65 miliarde de euro. Aceste acțiuni au fost cumpărate de la UAW, cel mai mare sindicat din industria auto americană. Pe lângă asta, Chrysler se obligă să le plătească americanilor de la VEBA, o aripă UAW care acoperă costurile asigurărilor de sănătate ale pensionarilor sindicatului american, 700 de milioane de dolari în patru tranșe anuale.

Sergio Marchionne, omul din spatele acestei tranzacţii, a declarat următoarele: „Structura unificată ne va da voie să punem în aplicare viziunea de a crea un producător global unic în termeni de amestec de experiență, perspective și know-how, o organizație solidă și deschisă care le va asigura angajaților săi un mediu provocator și care le va aduce satisfacții”.

Posesia a 100% din acţiunile Chrysler le dă italienilor de la Fiat ocazia să beneficieze de acces direct la lichidităţile grupului american, ceea ce va uşura investiţiile comune în viitoare platforme, modele şi tehnologii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ