Citroen DS 4 Facelift vine la Frankfurt. Iată care sunt cele mai semnificative îmbunătăţiri

50

Brandul de lux DS al francezilor de la Citroen a prezentat recent primile poze oficiale cu cela mai nou DS 4 facelift. Pe lângă modificările de nivel tehnic şi estetic aduse compactei, aceasta în premieră va putea fi oferită şi în versiunea Crossback. 

De obicei, un „facelift” aduce cu sine schimbări esenţiale la nivelul părţii frontale dar şi posterioare ale unui automobil, iar Citroen DS 4 în acest caz nu este o abatere de la regulă. Aşadar vedem noi blocuri optice, grila radiatorului restilizată dar şi bara frontală redesenată, iar pentru versiunile cele mai bine echipate, Citroen pune la bătaie farurile DS LED Vision

După cum vă spuneam noutatea cea mare însă, este versiunea Crossback a lui DS4. Inginerii francezi au revizuit puţin suspensia maşinii iar astfel au obţinut un plus de 30 mm în înălţime pentru garda la sol a maşinii. Varianta „de teren” este trădată de inscripţia Crossback, dar şi jantele finisate în negru, găzduite de bosajele din plastic vopsite în aceeaşi nuanţă. Adiţional pentru a sublinia designul de crossover au fost instalate şi barele transversale pe acoperiş.

La interior, atât DS 4 cât şi DS 4 Crossback se pot lăuda cu tapiţerie din piele Nappa, extinsă până şi pe feţele de uşi, sistemul CarPlay, dar display-ul de şapte inch pe diagonală care a înlocuit multe funcţii accesate până acum cu ajutorul butoanelor de tip hard.

Gama de motorizări include trei unităţi pe benzină şi tot atâtea versiuni diesel, cu o putere cuprinsă între 120 şi 210 cai putere pentru versiunea de top. Apropo de ultima, aceasta este vine dotată în premieră pentru modelel gamei DS cu transmisie manuală cu şase trepte. Unitatea în patru cilindri, turbo-aspirată livrează punţii faţă aproximativ 210 cai putere şi 285 Nm de cuplu motor, disponibil pe o plajă de turaţii între 1.750 şi 4.000 de rotaţii pe minut. Citroen DS 4 Crossback va fi oferit în compania a numai două motoare, ambele pe motorină ce dezvoltă 120 şi respectiv 130 de cai putere.

DS-4-Crossback-2

DS-4-Crossback-3

DS-4-Crossback-4

DS-4-FL-1

DS-4-FL-2

DS-4-FL-3

DS-4-FL-4

DS-4-FL-5

DS-4-FL-6

DS-4-FL-7

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ