Comisia Europeană avertizează constructorii germani să nu exporte mașinile vechi diesel în Europa de Est!

693

Guvernul german a ajuns la un acord final cu constructorii auto din Germania, pentru a evita interzicerea circulației vehiculelor diesel în marile orașe ale țării.

Înțelegerea prevede că autoritățile locale nu vot interzice comercializarea și circulația mașinilor diesel, cu condiția că producătorii vor realiza modificări hardware a motoarelor sau vor răscumpăra mașinile vechi de la actualii proprietari.

Astfel încât, modificările hardware sunt destul de costisitoare, producătorii preferă să răscumpere automobilele diesel și să le ofere proprietarilor acestora reduceri la achiziționarea unei mașini noi, fapt ce implică totodată și o creștere a vânzărilor.

La moment, nu este chiar clar ce vor face producătorii cu numeroasele mașini vechi răscumpărate, însă Comisia Europeană anticipând unele decizii ale constructorilor, îi avertizează să nu încerce să le comercializeze în țările din Europa de Est, printre care se numără și Republica Moldova!

„Ar trebui să se stabilească clar ce se întâmplă cu mașinile vechi și cu cele care sunt ajustate necorespunzător din punct de vedere hardware. Exporturile ar însemna să împingem problema calității aerului de la vest la est”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru industrie.

Amintim că, Parlamentul European a adoptat săptămâna trecută reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 20% până în anul 2025 și cu 40% până în anul 2030, însă măsura trebuie aprobată de fiecare stat membru al Uniunii Europene pentru a intra în vigoare.

NICIUN COMENTARIU