Sursa: Bizlaw.md

Regulamentul privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în procesul de constatare a contravenţiilor a fost publicat în Monitorul Oficial și, prin urmare, este în vigoare! Așadar, pregătiți-vă de o avalanșă de amenzi.

Potrivit portalului bizlaw.md de evacuarea mașinilor de va ocupa Î.S. ”Servicii Pază a MAI”. Prin urmare, mijlocul de transport al cărui conducător a fost înlăturat de la conducere este ridicat şi, dacă nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor, este adus la staţia de parcare specială sau la subdiviziunea de poliţie cea mai apropiată de locul constatării contravenţiei.

Mijlocul de transport va putea fi adus la staţia de parcare specială sau pe teritoriul subdiviziunii de poliţie şi în cazul în care:

-conducătorul auto a fost înlăturat de la conducere;
-staţionarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare.
Plățile percepute de la șoferii mașinilor ridicate și evacuate, încep de la 250 de lei doar pentru transportare, iar ulterior, parcarea se va plăti suplimentar, în funcție de numărul de ore sau zile în care mașina va staționa acolo.

Astfel, pentru serviciile de ridicare/transportare a mijloacelor de tansport se stabilesc următoarele taxe:

în perimetrul municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, ciclomotoare, motociclete, autoturisme, remorci de autoturism – 1 transportare – 250 lei;
în perimetrul municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, autobuze, autocamioane, remorci de autocamion – 1 transportare – 250 lei;

în suburbiile municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, ciclomotoare, motociclete, autoturisme, remorci de autoturism – 1 transportare – 300 lei;

în suburbiile municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, autobuze, autocamioane, remorci de autocamion – 1 transportare – 350 lei.
Totodată, pentru serviciile de depozitare la parcările speciale sau la subdiviziunile de poliție a mijloacelor de tansport ridicate se stabilesc următoarele taxe:

Autoturisme, remorci de autoturism

depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 15 lei/ora;
depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile – 200 lei/24 ore;

Autobuze
intrarea pe teritoriul parcării sau la subdiviziunile de poliție – 550 lei;
depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 20 lei/ora;
depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile –360 lei/24 ore;
Autocamioane, remorci cu lungimea mai mare de 7 metri

intrarea pe teritoriul parcării sau la subdiviziunile de poliție – 900 lei;
depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 40 lei/ora;
depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile – 700 lei/24 ore;
Moped, motociclu

depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 15 lei/ora;
depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile – 200 lei/24 ore.

NICIUN COMENTARIU