Creatorul Duster, Logan și Sandero, Gerard Detourbet, s-a stins din viață

412
creatorul Dacia Logan, Duster, Stepwa, Gerard Detourbet

Astăzi, cele mai populare modele de la Dacia, Logan-ul, Duster și Sandero, au prins viață datorită lui, Gerard Detourbet, omul Grupului Renault și cel care a dat o nouă viață brandului Dacia.

A decedat la vârsta de 73 de ani, însă a lăsat în urmă un adevărat patrimoniu României și lumii întregi: gama de modele Dacia, care au spart topurile în vânzări, reînventând mobilitatea.

Gérard Detourbet a ajuns în echipa Renault în 1971, când avea 25 de ani, scrie promotor.ro. În 2001, el s-a alăturat filialei Dacia din România, ca director de dezvoltare industrială și proiectare. El este cel care a supervizat dezvoltarea unei game de vehicule la preț mic, de sub 10.000 de euro, astfel a apărut primul Logan din gama ”Global Acces”.

Era ideea președintelui de la acea vreme, Louis Schweitzer, însă Detourbet a găsit modalitatea pentru o pune în aplicare. Dacia Logan a intrat în fabricație în anul 2004, pentru ca 5 ani mai târziu, în 2009, să atingă o cotă impresionantă de un milion de unități construite la Mioveni.

Modelele Dacia sunt în topul celor mai bine vândute mașini în segmentele lor în Europa. Mașinile low-cost ale Grupului Renault, Dacia Sandero, Dacia Duster și Renault Kwid reprezintă astăzi 35% din vânzările concernului la nivel global.

Detourbet a activat jumătate de secol în cadrul Grupului Renulat. În 2012, francezul s-a mutat în India, pentru a conduce echipa care lucra la dezvoltarea modelul Kwid. Avea în plan exportarea unei versiuni electrice către China.

În 2015, a fost desemnat “Man of the Year” de către Autcar Professional. În urmă cu doi ani, revenise în Franța pentru a lucra de acolo și pentru a urma un tratament. Suferea de cancer…

NICIUN COMENTARIU