Constructorul american Tesla și-a propus ca până la sfârșitul lunii iunie să ajungă la un ritm de asamblare de 5.000 de unități a EV-ului Model 3 pe săptămână, iar CEO-ul Elon Musk a confirmat recent că obiectivul a fost atins.

Într-un email intern, Musk îi laudă pe angajații săi pentru performanța obținută și anunță că Model S și Model X s-au produs de asemenea în 2.000 de unități. Astfel, în ultimele 7 zile, Tesla a produs 7.000 de unități.

„Am făcut-o! O treabă incredibilă din partea unei echipe formidabile. Nu puteam să fiu mai mândru de voi. Este o onoare. Nivelul de devotament și creativitate a fost incredibil. Fie am găsit o metodă, fie, prin inventivitate, am creat soluții complet noi care credeam că sunt imposibile”, a scris Elon Musk.

Defapt, acest obiectiv fusese stabilit inițial pentru luna decembrie a anului 2017, însă Tesla s-a confruntat cu o serie de probleme de producție. Cu puțin timp în urmă, producătorul american a construit o nouă linie de asamblare într-un cort în imediata apropiere a uzinei, pentru a reuși să-și respecte promisiunile.

Pe de altă parte, agenția de presă Reuters citează un muncitor al uzinei care oferă câteva detalii din interior, legate de modul în care Tesla a reușit să-și îndeplinească obiectivul. Astfel, sursa citată susține că Tesla a redistribuit angajați de la alte departamente pe linia de asamblare, pentru ca aceasta să funcționeze permanent.În plus, muncitorul afirmă că nu este cert dacă Tesla va fi capabilă să mențină acest ritm de producție și în perioada următoare.

NICIUN COMENTARIU