Cu marcaje rutiere speciale pentru transport public și fără mașini parcate pe bandă!

4589

Începutul sfârșitului pentru parcările neregulamentare pe una dintre cele mai aglomerate străzi din capitală, str A Pușkin. Primăria Capitalei a aplicat marcaje rutiere noi.

Pe pagina sa de Facebook, Victor Chironda a explicat moldovenilor care este rolul acestui marcaj și desigur care sunt interdicțiile cărora urmează să se supună conducătorii auto. Așadar, iată ce aveți de știut!

Marcajul este alcătuit din două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, avînd inscripţia „BUS” (1.17.1), inscripția „BUS” (1.23) și simbolul ”bicicletă” (6.6.8 ).

Vreau să fac cîteva clarificări privind regimul de funcționare a benzii:

1. Este permisă intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți dar este recomandată abținerea de la circulația pe bandă.

2. Este INTERZISĂ prin semnul ”Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată.

3. Este INTERZISĂ orin semnul ”Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda extremă stîngă pe anumite porțiuni unde str. Pușkin este foarte îngustă. Fiți atenți la semnele 3.31.

4. Oprirea pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor trebuie efectuată de pe banda stângă, preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. Același lucru e valabil pentru mașinile de taxi care așteaptă pasagerii.

5. Parcarea pe str. Pușkin este permisă doar în locurile special amenajate din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare pe str. Pușkin, inclusiv la intrarea în curți este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.

6. În premieră pentru Chișinău, banda de carosabil este destinată cicliștilor. Încurajăm bicicliștii să o folosească dar vă rugăm să dați dovadă de prudență maximă. Atît șoferii de troleibuze cât și cei de automobile au nevoie de timp pentru a se obișnui cu prezența biciliștilor pe carosabil.

7. Echipajele de patrulare ale INSP vor asigura patrularea străzii și începând cu ziua de astăzi, 19.05.2020 vor aplica amenzi pentru încălcarea regimului de parcare pe str. Pușkin.

Această inițiațiva face parte din setul de măsuri pentru crearea benzilor dedicate în centrul orașului la care avem și contribuția unui expert internațional grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia – UNDP Trust Fund.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să respectați noul regim de circulație.

NICIUN COMENTARIU