Cum ti se pare ideea unui Ariel Atom de 700 cai putere?

20

Cum ti se pare ideea unui Ariel Atom de 700 cai putere?

Specializata in tot felul de proiecte ce implica modele precum Miata, Mini, Sky, Solstice, Sonic si, bineinteles, Ariel Atom, compania de tuning DDMWorks a ajuns dupa luni intregi de dezbateri interminabile la o concluzie destul de sensibila: cel din urma automobil, in speta Ariel Atom, nu beneficiaza de indeajuns de multa putere. Iar argumentul „Dar este extrem de usor” nu a contat de nici un fel in aceasta deliberare.

Drept urmare, specialistii tunerului aflati in Statele Unite ale Americii s-au pus pe mesterit propulsorul Ecotec de doi litri din dotare, au adaugat atat o turbina, cat si un compresor mecanic, au luat la „masat” o buna parte din internele aflate la datorie, pentru ca in cele din urma sa obtina probabil primul si singurul Ariel Atom de 700 cai putere de pe intreg globul pamantesc.

Si nu, nu avem nici cea mai mica idee cu privire la performantele rezultate, insa stim ca la o greutate de numai 657 kilograme raportul putere / masa al acestui exemplar este mult mai impresionant decat cel al modelului Bugatti Veyron Super Sport sau chiar Hennessey Venom GT. Ceea ce inseamna ca inainte de a pune in miscare jantele de 16, respectiv 17 inci (fata / spate) incaltate cu pneuri Toyo R888 este nevoie de putin antrenament. Putin mai mult.

Spre bucuria celor „neantrenati” insa, noul Ariel Atom by DDMWorks poate rula in trei moduri diferite de putere: 450, 575 sau toti cei 700 CP.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ