Uniunea Europeană a punctat viitoarele standarte de emisii CO2 pentru anul 2020, unde majoritatea constructorilor auto sunt obligați să construiască modele care au o medie a emisiilor de CO2 de 95 de grame pe kilometru la nivel de gamă.

Specialiștii din domeniu susțin că, în acest moment, Dacia se numără printre producătorii care vor avea restanțe mari în respectarea țintelor, iar amenda pentru grupul Renault ar fi de circa 450 de milioane de euro în total.

În această ordine de idei, compania Dacia ar putea lansa un SUV hybrid care să ajute la scăderea mediei de emisii pentru gama constructorului de la Mioveni, conform unor surse apropiate. Varianta la îndemână ar fi electrificarea lui Duster.

În susținerea ipotezei unui SUV hybrid în gama Dacia, directorul de vânzări de la Renault, Olivier Murguet, a declarat că “este greu de crezut că Dacia va rămâne pe margine în cursa electrificării.”

Analiștii consideră că, Dacia trebuie să plătească un preț foarte mare ca să respecte țintele europene de emisii. Potrivit Evercore ISI, producătorul local ar trebui să investească în acest sens circa 671 de milioane de euro în următorii doi ani.

NICIUN COMENTARIU