Dacia va expune la Salonul Auto de la Geneva, prototipul primului său model electric!

299

După numeroase zvonuri, informații oficiale și neoficiale, presupuneri și analize a specialiștilor, iată că reprezentanții Grupului Renault anunță că Dacia va prezenta la Geneva conceptul primului său model electric. Potrivit comunicatului de presă, acesta va fi „cel mai accesibil model 100% electric de pe piață”!

Cunoscută în toată lumea pentru modelele sale accesibile, constructorul român Dacia, deschide un nou capitol și se axează pe segmentul vehiculelor pur electrice. Această evoluție a brandului era una așteptată, în contextul în care cei de la Renault au demarat dezvoltarea unei game de modele electrice și au definit pașii care trebuie urmați în următorii 10 ani, privind mobilitatea electrică.

Zvonurile care menționau primul model electric Dacia, au început să apară tot mai frecvent pe parcursul săptămânii trecute, iar odată cu publicarea bilanțului financiar pentru anul 2019 al Grupului Renault, informația a devenit oficială. Pe unul dintre slide-urile prezentate la conferința de presă cu roadmap-ul grupului francez pentru următorii ani, apare menționat modelul „Dacia Urban City Car”, drept model 100% electric care va fi lansat în anul 2021.

Pe lângă conceptul Dacia Urban City Car, producătorul român va mai aduce la Salonul Auto de la Geneva noua motorizare LPG, care are la bază motorul TCe 100. Aceasta va purta sigla ECO-G și va fi disponibil pe întreaga gamă a modelelor ce poartă sigla Dacia.

NICIUN COMENTARIU