Daimler se pregătește de pierderi din cauza emisiilor diesel a modelelor Mercedes! Pagubele sunt estimate la 30 de miliarde de euro

1183

Sfârșitul anului 2019 a fost unul cu ghinion pentru cei de la Daimler. Asta în contextul în care constructorul german a fost implicat într-un scandal similar cu Dieselgate-ul celor de la Volkswagen. Atunci, presa germană vorbea despre o posibilă amendă de un miliard de euro.

La acea vreme, autoritățile ar fi descoperit dispozitive ilegale la un număr total de circa 280.000 de vehicule C-Clas și E-Class.

Acum, Daimler avertizează acum că există șanse mari ca autoritatea KBA să anunțe că mai multe modele Mercedes au fost “echipate cu dispozitive interzise” pentru manipularea emisiilor.

În consecință, nemții și-au rezervat o sumă care variază de la 23 la peste 30 de miliarde de euro, bani pe care se așteaptă să îi plătească drept amenzi, penalități și despăgubiri.

Totodată, Daimler se confruntă și cu altă problemă în Germania. Mai mulți investitori instituționali au dat în judecată compania și au cerut daune de 900 de milioane de euro pentru că Daimler le-ar fi ascuns informațiile cu privire la manipularea emisiilor, precum și riscurile și costurile ce derivă din folosirea acelui software, fapt ce încalcă legea pieței de capital.

NICIUN COMENTARIU