Datsun, marca pusă la păstrare de Nissan în 1986, s-a lansat oficial în Rusia odată cu lansarea primului său model modern: Datsun on-DO, care este o berlină fabricată în Rusia de partenerii Renault-Nissan, ruşii de la AvtoVaz.

Primul model modern de la Datsun este bazat pe Lada Granta. Vânzările sale pe piaţa din Rusia vor debuta în prima parte a verii anului curent, comercializarea urmând să fie făcută prin intermediul unei reţele de dealeri dedicate, care numără deja 25 de reprezentanţe în Rusia, toate sprijinite de investiţii din partea dealerilor Nissan. În următorii doi ani, Rusia va primi încă 75 de reprezentanţe Datsun.

datsun_on-do_ru-spec_6

Oficialii au anunțat inițial o singură motorizare pentru noul său model, un propulsor de 1.6 litri alimentat cu benzină, aspirat natural, de 87 CP. Preţul versiunii de bază va fi situat la limita a 400.000 de ruble, ceea ce reprezintă echivalentul a 8.100 de euro. Noul model Datsun vrea să se diferenţieze de concurenţă prin portbagajul său de 530 de litri şi prin spaţiul interior, pe lângă preţul său. În raport cu primul Logan şi actualul Logan, model considerat drept unul dintre cei mai importanți rivali, portbagajul este mai mare cu 20 de litri.

Interiorul modelului on-DO se remarcă prin aspectul dizgraţios al levierului de comandă al frânei de parcare, dar plusează la capitolul spațiu pentru pasageri și ergonomie corespunzătoare vehiculelor moderne.

La capitolul exterior, designul Datsun-ului on-DO (care are multe elemente comune cu Lada Granta) a fost realizat în Japonia, dar dezvoltarea şi partea de inginerie au fost asigurate de o echipă internaţională de ingineri care a lucrat în Rusia. Numele on-DO este compus dintr-un cuvânt japonez şi un cuvânt rusesc, pentru a-i sublinia caracterul multicultural. Potrivit comunicatului oficial, cuvântul „DO” înseamnă „cale” în japoneză, în timp ce „on” este cuvântul rusesc pentru „el”. Alegerea celor două nume a fost făcute pentru a sublinia performanţa, masculiniatatea şi puterea automobilului.

datsun_on-do_ru-spec_2

datsun_on-do_ru-spec_3

datsun_on-do_ru-spec_7

datsun_on-do_ru-spec_8

datsun_on-do_ru-spec_9

datsun_on-do_ru-spec_13

datsun_on-do_ru-spec_14

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ