Decizie fără precedent în Europa! Volkswagen va plăti despăgubiri de 20 de milioane de euro către clienții din Cehia afectați de Dieselgate

233

Scandalul Dieselgate continuă să bântuie oficialii VW, care acum se confruntă cu o decizie fără precedent în Europa.

O instanță din Praga a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri de circa 20 de milioane de euro către mai mulți clienți Skoda și Volkswagen din Cehia, potrivit Reuters. Procesul a fost lansat de organizația Safe Diesel în numele a 2.435 de persoane. Decizia instanței poate fi atacată cu apel, VW anunțând deja că va face acest lucru.

Unul dintre avocații Safe Diesel a spus că este o “decizie fără precedent”, întrucât organizația a reușit să obțină o decizie de despăgubire a clienților europeni, așa cum s-a întâmplat cu proprietarii de mașini afectate de Dieselgate în Statele Unite.

Decizia din 22 martie, nepublicată până acum, a fost luată fără o audiere în instanţă pentru că grupul Volkswagen nu a depus obiecții la solicitarea Safe Diesel până la data stabilită de instanţă. Conducerea Volkswagen credea că acţiunea în instanţă va fi respinsă.

Potrivit Safe Diesel, mai mult de 165.000 de mașini din Cehia au fost afectate de scandalul Dieselgate.

NICIUN COMENTARIU