Definiţia unui SLEEPER: Nissan Patrol de 800 cai putere! (VIDEO)

95

Ce este un sleeper? Ei bine, mai pe înţelesul tuturor, este un lup în blană de oaie. Un automobil complet obişnuit la exterior, dar care însă ascunde performanţe demne de un sportcar veritabil. Iar atunci când vorbim despre un off-roader, definiţia de sleeper primeşte un x2, aşa cum nu vei presupune vreodată că un Nissan Patrol, staţionat la semafor, poate fi un Lambo killer.

De obicei se foloseşte expresia de Ferrari Killer, aşa cum majoritatea constructorilor tind către nivelul şi standardele impuse de cel mai popular brand de automobile sport. Însă nu în zadar am ales să scriu Lamborghini, pentru că proprietarul acestui SUV a venit cu asemenea cerinţe la un atelier de tuning din Qatar!

Şi cum în statele Orientului Mijlociu, banii nu sunt tocmai o problemă, visul omului nostru a fost uşor transpus în realitate. Motorul TB48 a fost modificat semnificativ pentru a genera o putere de cel puţin 800 de cai putere, în regim „normal, de oraş”, sau cum au spus chiar inginerii Al Anabi Performance, cu „low boost”! Iar graţie turbosuflantei Garett GT48, rezervele propulsorului pot fi scoase la suprafaţă prin apăsarea unui simplu buton, şi atunci, Patrol-ul se transformă într-o adevărată bestie, fiind capabil să treacă cu uşurinţă de pragul celor 800 CP!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ