Tesla a anunțat la sfârșitul anului 2017 că va lansa un cap tractor electric, stabilind că producția va demara în cursul anului 2019. Ulterior, constructorul american nu a făcut alte anunțuri cu privire la producție, acum însă oficialii mărcii confirmă că lansarea efectivă pe piață se amână cu un an.

Astfel, producția lui Tesla Semi va începe în cursul anului 2020, însă nu este clar unde va avea aloc aceasta.

„Vom începe producția anul viitor. Suntem foarte fericiți, testăm capul tractor în mod intensiv și cred că până acum avem mult succes. Locul se va desfășura producția nu a fost încă stabilit, dar este clar că vom produce bateriile în Nevada”, a declarat Jerome Guillen, șeful programului Tesla Semi, referindu-se la locul în care se afla uzina Gigafactory 1.

Tesla Semi este un cap tractor echipat cu patru motoare electrice care îi permit să ajungă la 96 km/h în numai 5 secunde, iar la atașarea unei remorci de 40 de tone intervalul de timp necesar crește la 20 de secunde.

Semi va veni în versiuni cu autonomie de 480 și, respectiv, 800 de kilometri, iar producătorul afirmă că acest cap-trator va oferi un sistem de încărcare rapidă care va permite obținerea unei autonomii de până la 640 de kilometri în numai 30 de minute.

NICIUN COMENTARIU