Ca să calmăm un pic spiritele, aflați că vizați sunt doar șoferii care încalcă regulamentul în cel mai abuziv și periculos mod! Este vorba despre automobiliștii prinși băuți la volan.

Partea bună pentru restul lumii, este faptul că va scădea dramatic pofta unor cetățeni, de a urca băuți la volan. Și iată care sunt principalele motive care le vin în ajutor celor împătimiți de acest sport.

Iată ce se va întâmpla dacă vei fi depistat pozitiv pentru consum de alcool la volan:
-Permisul de conducere este ridicat automat;
-Nu se va elibera un permis provizoriu, ci șoferul rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată;
-Mașina va fi ridicată și transportată la o parcare specială. Șoferul va trebui să achite 250 lei pentru transportare și încă 50 de lei pentru fiecare oră de parcare;
-În funcție de gravitate, va exista și riscul de anulare a permisului de conducere;

Șoferii cărora li se va anula complet permisul de conducere, vor putea obține unul nou abia după 4 ani de la senința definitivă. Și nu oricum, ci doar după ce vor susține examenul repetat: proba teoretică și practică. Din nou, examenul va putea fi susținut numai după ce șoferul cu pricina va finisa un curs de instruire anti-alcool, cu o durată de 20 de ore și un cost de 4000 de lei!

Toate astea, pe lângă amenda usturătoare, cuprinsă între 17.500 lei la 25.000 de mii de lei. Dacă aceeași faptă a fost soldată și cu cauzarea din imprudență a leziunilor corporale medii, pedeapsa cu amenda crește până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 4 ani.

NICIUN COMENTARIU