Diviziunea sportivă Honda revine în raliul Dakar în 2013

18

Diviziunea sportivă Honda revine în raliul Dakar în 2013

Honda revine în anul 2013 în Raliul Dakar. Constructorul japonez a prezentat, în cadrul ediţiei din acest an a Târgului Moto-Scooter-Velo din Koln, motocicleta care va concura în următoarea ediţie a celui mai cunoscut rally-raid din lume. Motocicleta care are la bază modelul de enduro CRF450X poartă numele CRF450 Rally, pentru a-i îmbunătăţi durabilitatea şi eficienţa a primit o serie de modificări tehnice. Printre acestea se numără un nou sistem de injecţie (PGM-FI).

Echipa Honda din cadrul Dakar 2013 va fi compusă din cinci rideri – Johnny Campbell (SUA), Helder Rodrigues (Portugalia), Felipe Zanol (Brazilia), Sam Sunderland (Marea Britanie) şi Javier Pizzolito (Argentina). Motocicleta de competiţie se află acum în faza de teste în Japonia, prima competiţie la care urmează să participe fiind Raliul Marocului, care va lua startul în 14 octombrie.

Honda este unul dintre numele care au dominat primele ediţii ale Raliului Dakar (pe atunci Paris-Dakar). Constructorul nipon a semnat nouă participări consecutive între 1981 şi 1989 în cea mai dură competiţie motorizată din lume, câştigând în 1982 şi de patru ori consecutiv între 1986 şi 1989. Anul următor, Raliul Dakar va avea loc în ianuarie în Peru şi Argentina, iar Honda va avea de înfruntat în principal KTM, compania austriacă fiind câştigătoarea ultimelor 11 ediţii la categoria moto în Dakar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ