Preşedintele american Donald Trump ia în considerare implementarea unui tarif comercial de 25% pentru maşinile fabricate în afara SUA, Canada sau Mexic, potrivit Drivetribe.

Decizia ar avea la bază creşterea influenţei lui Trump în actualele înţelegeri comerciale, precum şi stimularea clienţilor americani de a alege autovehicule de producţie internă.

În prezent, maşinile importate în SUA au un tarif comercial de 2,5%. Dacă acest tarif ar creşte la 25%, preţul unei maşini importate ar creşte, în medie, cu 6.000 de dolari. Cum valoarea tarifului se stabileşte în funcţie de preţ, cele mai afectate ar fi modelele scumpe sau exclusiviste, unde creşterile ar fi pe măsură. Spre exemplu, preţul unui model McLaren 570S ar creşte cu peste 40.000 de dolari.

Mulți producători de automobile au condamnat public tariful propus, argumentând că creșterea costului de cumpărare a autoturismelor importate ar duce doar la o creștere evidentă a prețului final de comercializare a vehiculelor americane, precum și la reduceri semnificative a locurilor de muncă.

NICIUN COMENTARIU