Două modele Porsche 911 Speedster, au ajuns la Galeria Țiriac Collection, în București

146

Dacă până acum nu ai găsit suficiente motive să mergi la Galeria Țiriac Collection, s-ar putea să te ajute această noutate.

Țiriac Collection s-a îmbogățit cu două exemplare superbe din gama celei mai noi colecții limitate Porsche, modelul Speedster. Ambele sunt cu anul de fabricație 2019 și configurate de către Ion Țiriac.

Porsche 911 Speedster s-a fabricat în doar 1.948 unități (anul începerii producției autoturismelor stradă Porsche), iar fiecare exemplar este personalizat cu plăcuțe inscripționate cu numărul de fabricație. Cele de la Galeria Țiriac Collection sunt #39 și #1939, simbolizând anul de naștere al proprietarului.

“Porsche țtie să dacă și motoare și mașini frumoase, de aceea, de fiecare dată când apare o serie limitată, sunt tentat să cumpăr un model și sunt bucuros să completez galeria mea privată ce conține mărci de la A la Z”, a declarat domnul Ion Țiriac în cadrul evenimentului de lansare.

911 Speedster este cântecul de lebădă al generației 991.2. Echipat cu un propulsor boxer, aspirat natural, de patru litri volum, preluat de la GT3 RS, dar detunat de la 520 la 510 cai putere. Chiar și așa, puterea maximă este atinsă la 8.400, dar turația maximă ajunge la 9.000 rpm. Speedster nu este un model destinat doborârii recordurilor pe circuit, fiind un roadster destinat plăcerii de a conduce.

Cu ajutorul transmisiei manuale cu șase rapoarte, acest 911 atinge 100 km/h în patru secunde și se plafonează abia la 310 km/h.

Printre dotările cele mai deocheate se numără jantele din aliaj forjat cu prezon central și sistemul de frânare cu discuri ceramice PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) cu discuri de frana ventilate, perforate și realizate din material compozit.

Porsche 911 Speedster se va alătura în Galeria Țiriac Collection, altor modele precum 356A (primul Porsche), Porsche 912 E (model destinat pieței americane), Porsche 918 Spyder sau 911 R, altă versiune limitată a celebrei mașini sport germane.

NICIUN COMENTARIU