Drag Race: Subaru STI vs VW Golf 7 R. Rezultatul te va surprinde (VIDEO)

34

Dacă eşti în căutarea unui sportcar compact şi spaţios, care să se încadreze cu uşurinţă în mediul urban şi care pe deasupra să îţi satisfacă şi necesităţile zilnice, atunci s-ar putea ca Volkswagen Golf R să fie răspunsul la întrebarea „ce să aleg”. Iar pentru iubitorii de mai mult hardcore şi adrenalină pură pe circuit, Subaru STI este alegerea perfectă. Iată deci două automobile, complet diferite la prima vedere, dar foarte asemănătoare ca şi scop.

Însă, ce-ar fi dacă proprietarii unor astfel de maşini, şi-ar intersecta privirile într-o intersecţie, aşa cum se întâmplă deseori, aliniaţi în faţa semaforului şi aşteptând semnalul verde? Cine ar ieşi învingător în cazul unei curse de accelerare pe o distanţă scurtă? Ei bine, un asemenea scenariu şi-au imaginat băieţii de la cars.co.za, un site specializat în vânzarea de automobile din Sudul Africii.

În urmă cu numai câţiva ani, Vokswagen Golf nici că putea visa să devină într-o zi rival cu un Subaru WRX STI, însă aşa cum ne-o demonstrează germanii, lucrurile au evoluat foarte mult în tabăra celor de la Volkswagen. Sedanul niponilor dezvoltă 276 de cai putere (206kw), cam atât cât produce şi motorul Golf-ului, care a fost deforţat de la 296 CP cât avea în stoc, din cauza condiţiilor climaterice dure de pe continentul african. Ambele maşini au exact acelaşi număr de cai putere şi ambele sunt dotate cu tracţiune integrală.

Subaru WRX STI are un avantaj simţitor pe circuit dar şi în mic off-road, acolo unde se simte în largul său, fiind dotat cu o transmisie manuală. De cealaltă parte, Golf-ul R vine echipat cu transmisia de tip DSG cu dublu-ambreiaj şi puţin îi pasă de macadam sau circuit, pentru că prea puţine sunt şansele să se întâlnească în asemenea anturaj. Prin urmare o cursă de semafor este chiar recomandată!

Noi am privit videoclipul de mai jos şi deja ştim care sunt rezultatele. Însă, nu vă vom dezvălui învingătorul ci o să vă lăsăm pe voi să ne spuneţi pe cine aţi pariat. Apropo, acest rezultat, a fost cel mai bun înregistrat la cursa de drag, după mai multe tentative ruşinoase.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ