James Dyson a făcut public anunțul prin care informează că renunță la producția de EV-uri. Compania se va ocupa în continuare de tehnică de uz casnic.

Aspirațiile și optimismul cu care a pornit Dyson Automotive le-a permis să dezvolte ”o mașină fantastică”, care din păcate înză, nu va ajunge vreodată în producția de serie. ”De vină” ar fi investitorii, sau mai bine zis lipsa acestora, astfel că proiectul va fi închis.

Cu o investiție de început de 2.5 miliarde de lire sterline și cu peste 400 de persoane angajate în acest proiect, inclusiv ingineri și specialiști de la BMW, Tesla și Aston Martin, Dyson este nevoit să se retragă și să pună cruce pe visul care așa și nu va deveni realitate.

A fost construită chiar și o uzină, în Singapore, unde director executiv a fost numit fostul președinte Infiniti. De pe porțile fabricii Dyson Automotive urma să iasă un crossover de talie înaltă, un rival pentru Bentley Bentayga și Range Rover.

Dacă proiectul rezista în timp, atunci cam prin 2021 urma să vedem primul automobil Dyson.

Totuși James Dyson, în vârstă de 72 de ani nu renunță definitiv la personalul angajat astfel că își vor reorienta atenția către noile tehnologii atât de utilizate în industria auto și care încet, migrează și pe tehnica de uz casnic.

NICIUN COMENTARIU