Erhard Schnell, creatorul Opel Calibra, GT și Corsa, s-a stins din viață

282

Ajuns la onorabilă vârstă de 92 de ani, designerul german Erhard Schnell a plecat în lumea celor drepți, lăsând moștenire unele dintre cele mai râvnite modele Opel, produse vreodată.

Născut în 1927, Schnell și-a început cariera de designer la Opel, în Offenbach, iar unele calități și le-a antrenat la GM Tech Center, în Detroit. Primile exerciții și lucrări puse în practică ale lui Erhard, se reflectă în silueta unor modele precum Kapitan și Rekord.

În 1962 a început propriul proiect, un concept experimental numit GT, pentru ca în 1968, Opel să includă în producție modelul de serie, care a primit același nume, GT.

Schnell este considerat și părintele compactei Opel Corsa, primul model fiind desenat chiar de el și spre fericirea lui Erhard, mașinuța a intrat pe linia de asamblare în 1982.

Însă cariera germanului a culminat cu Opel Calibra, mașina sa preferată cum o numea chiar el, unde a avut libertatea de a o proiecta exact cum și-o dorește.

Și trebuie să spunem că i-a reușit, Opel Calibra a fost mașina visurilor multor tineri, în special dacă vorbim de versiunea echipată cu motorul C20LET. Un propulsor de 2.0 litri în patru cilindri, turbo-aspirat și capabil să livreze în jur de 207 CP.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ