După ce Irina Vlah (dacă nu știți cine e, e OK), s-a arătat deranjată de comportamentul polițiștilor care au refuzat să vorbească în română, iată că MAI-ul scoate asul din mânecă și o nouă înregistrare video.

S-a discutat foarte mult în presă și în societate, atitudinea polițistului și implicit decizia sa, de a nu vorbi în limba română cu un presupus homosapiens, care după mai bine de 20 de ani locuiți în Republica Moldova, nu cunoaște limba oficială de stat.

Unii l-au criticat dur pe polițist, alții l-au lăudat și i-au apreciat curajul. Totuși, cei mai grei de cap, care trăiesc în lumea lor și au proprii ponei roz, au tot căutat nod în papură și au continuat să atace inspectorul de patrulare care, potrivit MAI, și-a onorat obligațiunile de servici prevăzute în lege și a acționat conform statutului.

Pentru că e greu să convingi o maimuță să se dea jos din copac, iar polițiștii noștri știu cel mai bine că suntem în era luptelor cu camere de filmat și Facebook, inspectorii de patrulare au prezentat la rândul lor, o filmare, în care poate fi observată atitudinea de rățoi îngâmfat al șoferului din sudul țării.

Voi încerca să mă limitez aici la comentarii. Nu de alta dar mi-aș fi dorit pentru o zi să avem polițiștii din SUA. Să îl scoată prin parbriz afară să îi prezinte prin al doilea parbriz încălcarea comisă la radar iar după să îl întrebe dacă a înțeles totul sau are nevoie de traducător.

Până la urmă aflăm că de fapt, polițiștii i-au răspuns și în rusă, l-au invitat să vadă și încălcarea iar șoferul tot a refuzat să dea dovadă de inteligență.

NICIUN COMENTARIU