Cine a avut un LEGO în copilărie cunoaşte magia care se ascunde în spatele asămblării unei noi jucării. Când o faci de la zero respectând într-u tocmai instrucţiunile, iar la final te bucuri de rezultatul muncii tale. Această pasiune pentru constructor s-ar putea să-ţi fie alături pentru tot restul vieţii, chiar dacă ajuns la o vârstă anume, vei fi forţat să o inhibi. Dacă însă nu ai renunţat la ea, vezi aici constructorul pentru cei maturi.

Ei bine nu este acesta cel mai accesibil LEGO şi nicidecum nu e pentru un novice. Vorbind despre car kit-uri probabil că veţi menţiona şi alte modele de maşini ce pot fi asamblate de la zero, unele dintre cele mai populare fiind Lotus 7 Replica sau Shelby Cobra Replica. Sportacrul de mai jos însă, nu este o replică ci o adevărată bijuterie cu un nume greu de pronunţat, Scuderia Glickenhaus SCG 003. Maşina a preluat numele creatorului său care a promis că va lansa supercarul în trei versiuni, oricare din ele fiind „bune” atât pentru competiţii pe circuit cât şi pentru plimbările pe drumurile publice.

Cea mai paşnică dintre ele, versiunea 003S, Stradale, va adopta un V8 de 4.4 litri construit de către Manifattura Automobili Torino, ce dezvoltă în jur de 800 cai putere şi este conectat la transmisia cu şapte rapoarte Cima, cutie de viteze similară cu cea utilizată de Koenigsegg pe maşinile sale.

Şi pentru a putea face tranziţia de la forma de street-legal la curse, să zicem ca exemplu 24 Ore la Daytona, proprietarul maşinii va fi invitat să îşi schimbe motorul V8 cu unul de 3.5 litri V6, iar scaunele îi vor fi înlocuite cu unele de tip scoică. Imediat după curse, aceeaşi echipă de mecanici profesionişti îi va întoarce toată garnitura la locul ei iar fericitul posesor al supercarului va pleca în linişte acasă.

Sună frumos, dar costă o asemenea plăcere 1.3 milioane de dolari!Glickenhaus-1SCG-003 Glickenhaus-2SCG-003 Glickenhaus-3SCG-003 Glickenhaus-4SCG-003 Glickenhaus-5SCG-003 Glickenhaus-6SCG-003 Glickenhaus-7SCG-003 Glickenhaus-9SCG-003 Glickenhaus-10SCG-003 Glickenhaus-11SCG-003

NICIUN COMENTARIU