EuroNCAP pune la treabă sistemele de frânare automată! Include testul cu pietonii (VIDEO)

93

La ziua de astăzi, o bună parte din automobilele moderne, pot fi echipate cu sisteme de frânare autonomă, capabile să reacţioneze prompt în cazul detectării unei eventuale coliziuni. Noile tehnologii se dovedesc a fi extrem de eficiente în special la trecerile de pietoni, unde reacţia şoferului la identificarea unui posibil „obstacol” poate fi întârziată iar astfel coliziunea devine iminentă.

Aici intervine aşa numitul sistem AEB (Autonomous Emergency Braking), cel care are rolul de a te salva nu doar pe tine ca şofer dar şi pe cel ce traversează strada, indiferent că o face regulamentar sau nu. Iar domnii în cravată de la Bruxelles au decis că este cazul să testeze şi aceste sisteme, independent de testele de impact şi trebuie să spun că au făcut o treabă bună. Aceşita au simulat perfect condiţiile în care acest sistem trebuie să îşi dovedească necesitatea, apelând la un manechin flexibil, ce imită mişcările în mers.

Primii participanţi au fost un Mercedes-Benz E-Class, Volkswagen Passat, Volvo V40, dar şi Ford Mondeo. În curând însă, ar putea urma şi alte modele cum ar fi  Audi Q7, BMW Seria 2 şi BMW i3, Lexus NX, Mercedes C-Class, Mini Cooper, Volvo XC90 şiToyota Avensis.

Urmăriţi materialul video de mai jos ca să vedeţi cum s-au descurcat maşinile! Şi ca un apropo, în curând acest sistem ar putea deveni obligatoriu în testele EuroNCAP, astfel că maşinile lipsite de asemenea tehnologii nu vor mai putea obţine cinci stele!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ