Compania Mercedes-Benz a prezentat noua generație a SUV-ului GLE în cadrul Salonului Auto de la Paris, la începutul lunii octombrie. Acum, redacția AutoExpert în exclusivitate dezvăluie prețurile pentru noul SUV nemțesc.

Pe piața din Republica Moldova, Mercedes-Benz GLE va fi propus în trei motorizări, iar prețul de pornire este de 57.370 de euro.

Din punct de vedere estetic, noul GLE mizează pe un design care are la bază, „interacțiunea dintre emoție și inteligență”. Grila radiatorului a fost redesenată, iar capota a primit și mai multe linii aerodinamice accentuate. La posterior, nemții au modificat aspectul stopurilor și a barei de protecție.

Noul GLE promite un ampatament mai mare cu 80 de mm comparativ cu versiunea actuală, acest lucru însemnând și mai mult spațiu pentru pasageri. Conform oficialilor, noul GLE va putea fi comandat și într-o versiune cu 7 locuri. Accesul pe cel de-al treilea rând de scaune poate fi făcut extrem de ușor mulțumită funcției Easy Entry.

Pentru început, Mercedes-Benz oferă două motorizări pentru noul GLE. Clienții care preferă motoarele diesel pot miza pe versiunea GLE 300d 4Matic echipată cu un motor de 2.0 litri volum, care dezvoltă 245 de cai putere și 500 Nm. Puterea generată de motor este gestionată de o cutie automată cu 9 trepte și de un sistem de tracțiune integrală 4Matic. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7.2 secunde, iar viteza maximă se oprește la 225 km/h. Prețul pentru această versiune va începe de la 57.370 de euro.

Cea de-a doua variantă oferită în acest moment este GLE 450 4Matic. Aceasta ascunde sub capotă un benzinar în șase cilindri de 3.0 litri volum, care livrează 367 de cai putere și 500 Nm. Mulțumită EQ Boost, sistemul de propulsie primește, pentru perioade scurte, încă 22 CP și 250 Nm. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 9 trepte și la un sistem de tracțiune integrală. Mercedes-Benz GLE 450 4Matic poate fi comandat cu un preț ce pornește de la 64.980 de euro.

Producția noului Mercedes-Benz GLE și primele livrări ale modelului sunt programate pentru primele luni ale anului 2019.

NICIUN COMENTARIU