Explozie la o stație de alimentare cu hidrogen în Norvegia! Toyota și Hyundai au suspendat vânzările EV-urilor alimentate cu hidrogen

385

Mai mulți constructori auto mizează pe dezvoltarea puternică a segmentului de mașini electrice alimentate cu hidrogen, în special datorită faptului că alimentarea cu hidrogen durează la fel de mult ca alimentarea cu carburanți clasici, comparativ cu timpii mai mari necesari pentru încărcarea bateriilor.

Cu toate acestea, o explozie care a avut loc luni la o stație de alimentare cu hidrogen din Norvegia a scos la iveală o serie de probleme logistice cu care se confruntă acest segment, în contextul în care numărul stațiilor de încărcare este limitat.

Pentru moment, cauza exploziei nu este cunoscută, motiv pentru care operatorul a decis să închidă temporar toate stațiile de alimentare cu hidrogen din țară.

Este prea devreme să speculăm care este cauza. Prioritatea noastră este siguranța stațiilor. Ca măsură de precauție, am suspendat activitatea la celelalte 10 stații până aflăm mai multe informații„, au anunțat reprezentanții companiei Nel Hydrogen, care administrează rețeaua.

În plus, în urma acestei decizii, Toyota a suspendat vânzările modelului electric alimentat cu hidrogen Mirai, iar o măsură similară a fost adoptată și de Hyundai pentru modelul Nexo. Decizia are la bază atât o măsură de siguranță, cât mai ales faptul că noii proprietari nu ar avea practic unde să încarce mașinile. Între timp, actualii proprietari de Toyota Mirai vor primi la schimb alte mașini.

În ciuda acestor probleme, oficialii Toyota insistă că tehnologia mașinilor electrice alimentate cu hidrogen este sigură.

Asta nu schimbă opinia noastră despre hidrogen și este important să scoatem în evidență că mașinile alimentate cu hidrogen sunt la fel de sigure ca mașinile obișnuite. Rezervoarele de hidrogen sunt atât de robuste încât rezista și la gloanțe„, menționează oficialii constructorului japonez.

NICIUN COMENTARIU