Fabrica Saab – redeschisă de noul proprietar!

31

Fabrica Saab – redeschisă de noul proprietar!

Conform publicaţie suedeze Aftonbladet, compania Saab ar putea din nou să dea startul producţie de automobile, specificând că readucerea la viaţă a modelului 9-3 va avea loc în condiţii speciale. Principala schimbare este deţinătorul mărcii, National Electric Vehicle Sweden, care a decis să redeschidă fabrica şi a chemat aproximativ 180 de foşti angajaţi Saab înapoi la fostul lor loc de muncă. Planul lor este să pregătească toate utilajele pentru producţie şi să demareze construcţia unui lot de test, pentru a verifica nivelul de calitate obţinut şi a preveni eventualele probleme ulterioare.

Ofiţerul de presă al NEVS, Mikael Ostlund, a declarat că modelul care va fi produs de uzina din Trollhattan va fi aproape identic cu vechiul 9-3, urmând să primească un facelift ulterior. Nu bucură însă faptul că respectivul model a debutat pe piaţă tocmai în 2002, ceea ce ar impune o serie de probleme în materie de respectare a normelor de poluare şi de siguranţă, alături de partea estetică care este deja prea învechită.

Referitor la sistemului de propulsie al modelului 9-3 pe care urmează să-l pună NEVS în producţie, contrar aşteptărilor vom vedea doar o motorizare cu ardere internă, ceea ce reprezintă o schimbare majoră de strategie pentru cei de la NEVS, care vroiau inişial să producă vehicule electrice, modelele cu combustie internă care purtau sigla Saab nefiind interesante pentru ei (chiar şi numele companiei specifică obiectul producţiei – vehicule electrice). Suedezii însă s-au afirmat şi la acest capitol, spunând că NEVS nu a renunţat complet la planurile lor, versiunea electrică a lui Saab 9-3 fiind în lucru, urmând să fie lansată chiar anul viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ