Faieton se apropie de facelift

Limuzina de lux a celor de la Volkswagen urmează să primească, în curând, un facelift în stilul deja consacrat al lui Golf 6. Este foarte probabil ca premiera mondială să aibă loc la salonul din Beijing.
Vârful de gamă Volkswagen Phaeton, una dintre cele mai accesibile limuzine de lux, chiar şi în versiunea de top, a apărut pe piaţă în 2002, încercând să bulverseze concurenţi precum Mercedes Clasa S şi BMW Seria 7 sau chair „vărul” Audi A8.
La Salonul Auto Geneva 2008, VW Phaeton a primit un upgrade foarte discret la nivelul designului, dar multe îmbunătăţiri la capitolul tehnic, iar în 2009 germanii au plusat cu un fel de facelift, dar tot foarte discret – s-a remarcat doar adoptarea luminilor de poziţie cu LED, încastrate în faruri.

Acum, după 8 ani de la lansare, ar fi fost cazul unei generaţii noi. Însă, deocamdată, vom avea parte de un facelift în stilul deja consacrat al lui VW Golf 6, după cum ne arată şi imaginile spion de pe insideline.com.
Se observă foarte clar noua grilă mai high-tech, flancată de două faruri rectangulare, care au în partea inferioară lumini de poziţie LED. Spoilerul este şi el conceput într-o manieră mai modernă (chiar surprinzător de modernă, dar fiind caracterul atât de sobru al limuzinei germane).
În spate, blocurile optice renunţă la forma de cerc a stopurilor în favoarea unui stil rectangular, regăsit şi pe utlimul upgrade al lui Golf 6. Bineînţeles, stopurile beneficiază tot de LED-uri, în timp ce spoilerul pare să nu sufere nici o modificare notabilă.
Dacă gama de motorizări va fi revizuită, vom afla cu ocazia premierei mondiale de la Salonul Auto Beijing 2010. Însă nu este exclus ca Phaeton facelift să preia sistemul de propulsie hibridă de la noul VW Touareg, pentru a se alinia curentului actual, al limuzinelor ecologice.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ