Compania Jeep a anunțat încă în primăvara anului 2019 că, gama de modele destinate pentru Europa va fi extinsă până la sfârșitul anului 2020 prin introducerea pick-up-ului Gladiator, care în prezent se comercializează în special în Statele Unite.

Pe măsură ce ne apropiem de momentul lansării, constructorul american începe să ofere o serie de informații suplimentare cu privire la datele tehnice ale versiunii europene. Astfel, Jeep a confirmat că, Gladiator va putea fi achiziționat în Europa exclusiv cu un motor diesel de 3.0 litri volum, despre care afirmă că „se așteaptă să genereze aproximativ 260 de cai putere și un cuplu maxim de 600 Nm”.

Producătorul declară că motorul este dezvoltat de divizia europeană a Alianței Fiat-Chrysler și că va include sistem startstop. De asemenea, Gladiator va fi oferit standard cu o cutie de viteze automată cu 8 rapoarte și sistem de tracțiune integrală. 

Jeep Gladiator va fi disponibil în Europa în trei niveluri de echipare: Sport, Overland și Rubicon.

Chiar dacă lansarea oficială va avea loc abia în anul 2020, Jeep Gladiator va putea fi văzut de europeni chiar la sfârșitul acestei săptămâni. Gladiator va fi expus la evenimentul Camp Jeep care va avea loc în perioada 12-14 iulie în stațiunea de schi San Martino di Castrozza din Italia. La eveniment vor participa proprietari de modele Jeep din Europa.

NICIUN COMENTARIU