Start-up-ul american finanțat de chineji, Faraday Future, este un nume nou pe scena producătorilor de vehicule electrice din toată lumea. La moment, compania este pe ultima sută de metri înainte de a prezenta primul spu model FF 91. Conceptul SUV-ului a fost defapt dezvălui încă la începutul anului 2017, însă ulterior compania s-a confruntat cu o serie de probleme financiare.

Totuși, americanii într-un final au reușit să realizeze un exemplar de pre-producție a primului său model, iar cu această ocazie a organizat și un eveniment special la uzina sa din Hanford, statul California, unde și l-a prezentat invitaților.

La moment, Faraday Future nu oferă încă informații tehnice despre versiunea de serie, ănsă menșionează că detalii vor fi făcute publice pe parcursul lunii septembrie. Cert este faptul că, constructorul a anunțat crearea a 1.000 de locuri de muncă la uzină, iar în prezent colaborează cu Hanford Training Resource Center pentru a pregăti angajații care se vor ocupa de managementul fabricii.

Conceptul Faraday Future FF 91, este echipat cu patru motoare electrice, care în total generează o putere echivalentă cu 1.050 CP și 1.800 Nm. La fel, reprezentanții producătorului susțin că EV-ul va putea accelera de la 0-96 km/h în doar 2.39 secunde!

Trenul electric de propulsie este alimentat de la o baterie cu capacitatea de 130 kWh, dezvoltată în parteneriat cu compania LG Chem. Aceasta ar asigura o autonomie de circa 700 de kilometri, conform ciclului NEDC. Bateria poate fi încărcată la o capacitate de 50% în mai puţin de 4 ore şi jumătate la 240 de volţi prin intermediul unui încărcător inclus în pachet.

Faraday Future FF 91 poate fi deja comandat, însă livrările vor începe nu mai devreme decât în prima jumătate a anului 2019.

NICIUN COMENTARIU