FBI-ul acuză China de furtul de tehnologii auto! Prejudiciile estimate la sute de miliarde de dolari

231

Biroul de investigații, FBI, se arată îngrijorat de dinamica cu care chinezii, fură absolut toate ideile legate de mașinile viitorului, în special, cele electrice. Pe acest caz sunt deschise peste 1.000 de dosare.

Potrivit theguardian.com în 2019 au avut loc și aresturi, în urma cărora 24 de perosane au ajuns după gratii, fiind acuzați de spionaj în favoarea Chinei. Și în acest început de an, cu acuzații similare au fost întemnițate alte 19 persoane. Prejudiciile cauzate de spionaj sunt estimate la circa 300-600 miliarde de dolari pe an!

FBI-ul îndeamnă marile companii să pună accent sporit pe siguranța informațiilor, verificarea angajaților și accesul acestora la dezvoltarea tehnologiilor în universități. Mai vigilenți ar trebui să fie și cei ce aleg să producă dispozitivele sale în China, pentru că în detrimentul forței de muncă mai ieftine, rentabilitatea financiară se poate dovedi a fi o capcană, pentru că aceleași tehnologii ajung să utilizate, iar ulterior dispozitivele reproduse, de către alte companii din China.

Toate acuzațiile aduse, China le-a respins ca fiind nefondate.

NICIUN COMENTARIU