Ferrari totuși va dezvolta un model electric, însă nu mai devreme de anul 2025!

58

Îm primăvara anului 2019, cei de la Ferrari au prezentat primul său supercar cu un sistem de propulsie plug-in hybrid. Modelul SF90 dezoltă un total de 1.000 CP și accelerează de la 0-100 km/h în doar 2.5 secunde! În regim electric, supercarul oferă o autonomie de 25 de kilometri.

În 2018, constructorul italian își propuse să scoată pe piață 15 modele absolut noi, printre care și modele cu propulsie hybrid. CEO-ul Ferrari, își dorește ca jumătate din modelele mărcii să beneficieze de cel puțin o versiune hybrid până în anul 2022.

Louis Camilleri șeful producătorului de la Maranello. a vorbit acum și despre primul model electric din istoria Ferrari, insistând că acesta nu se va lansa mai devreme de 2025.

“Tehnologia bateriilor nu este la nivelul la care trebuie să fie. Există numeroase probleme privind autonomia și viteza de încărcare. Până la urmă, vom lansa un model electric, dar după 2025,” a declarat Camilleri.

În acest moment, Ferrari susține că se va concentra pe dezvoltarea și lansarea modelelor PHEV, dar totodată va lua în calcul și alte tehnologii alternative, precum alimentarea cu hidrogen.

NICIUN COMENTARIU