Fiat-Chrysler va semna un parteneriat cu Tesla, pentru a putea respecta regulamentul emisiilor către anul 2020

38

Fiat-Chrysler este unul dintre producătorii auto care riscă să primească amenzi consistente din partea Uniunea Europene, ca urmare a noilor reguli pentru emisii care vor intra în vigoare în următorii ani.

Compania italo-americană a găsit însă o serie de soluții pentru a putea face față noilor norme de emisii, iar CEO-ul Mike Manley susține că acestea vor fi suficiente pentru a evita achitarea unor amenzi usturătoare.

„În acest an vom continua să lansăm tehnologii îmbunătățite pentru motoare, inclusiv noile noastre motoare cu benzină cu 3 și 4 cilindri”, a declarat el în cadrul unei întâlniri cu investitorii de pe bursă.

Principala soluție găsită de Fiat-Chrysler este însă parteneriatul cu Tesla, prin care Fiat-Chrysler a plătit câteva sute de milioane de euro pentru ca vehiculele electrice ale americanilor să fie incluse în flota sa.

În plus, Fiat-Chrysler a anunțat deja că va lansa versiuni plug-in hybrid pentru modele precum: Jeep Compass, Renegade și Wrangler. Totodată Fiat 500 va primi o versiune electrică care va fi produsă în circa 80.000 de unități la uzina Mirafiori din Torino începând din primăvara anului 2020.

Oficialii Fiat-Chrysler estimează că versiunea pur electrică a lui Fiat 500 și a variantelor plug-in hybrid pentru Jeep Compass, Renegade și Wrangler vor genera circa 5% dintre vânzările constructorului.

NICIUN COMENTARIU