Fiat Chrysler vine cu o propunere de fuziune pentru cei de la Renault! În caz că francezii acceptă, compania auto rezultată ar fi cea mai mare din lume

213

Fiat Chrysler (FCA) vine cu o propunere de fuziune pentru compania Renault, transmite Autonews.com, citând un anunţ făcut de FCA. Dacă francezii acceptă provocarea, această fuziune ar crea un lider mondial în domeniul constructorilor de autovehicule.

Potrivit Fiat Chrysler, noua companie ar fi deţinută de acţionarii celor doi constructori în proporţii egale, 50% pentru acţionarii FCA şi 50% pentru cei ai Renault. Propunerea a venit după o serie de negocieri cu Renault şi urmează să fie dezbătută astăzi, în consiliul de administraţie al francezilor.

O eventuală fuziune ar crea un gigant auto, cu prezenţă puternică pe cele mai importante pieți auto din lume, generând o reducere anuală de costuri de peste 5 miliarde de euro. Portofoliul de branduri ar acoperi toate nevoile pieţii.

Cum ar arăta compania rezultată din fuziunea Fiat Chrysler-Renault

FCA spune că nu se vor închide uzinile niciunui constructor în cazul fuziunii. Potrivit propunerii, cele două entităţi s-ar uni în cadrul unei companii olandeze listate la bursă, iar ambele părţi ar primi câte 50% din acţiuni.

Valoarea combinată a celor două companii ar depăşi 32 de miliarde de euro, potrivit estimărilor actuale pentru fiecare constructor.

Cele două companii au construit împreună peste 8,7 milioane de autovehicule anul trecut, iar această cifră depăşeşte numărul de maşini construit de Hyundai Motors sau General Motors, însă este sub valorile atinse de grupul Volkswagen sau Toyota (peste 10 milioane de unităţi fiecare).

Actuala alianţă Renault, cu Nissan şi Mitsubishi, a depăşit şi ea 10 milioane de exemplare.

Dacă FCA şi Renault ar fuziona, alături de partenerii japonezi ai francezilor, s-ar crea un grup capabilă să producă 15 milioane de unităţi anual, cu o prezenţă puternică pe toate pieţele principale, iar mărcile premium Maserati, Alfa Romeo şi Infiniti s-ar afla sub aceeaşi conducere.

NICIUN COMENTARIU