Ford investește și mai mult în tehnologiile autonome!Constructorul cumpără o companie care dezvoltă un simulator pentru mașini autonome

54

Ford a anunțat în această săptămână că planifică să investească tot mai mult în tehnologiile autonome, iar un pas în această direcție este și achiziționarea companiei americane Quantum Signal!

Aceasta din urmă se specifică pe proiectarea și producția roboților pentru industria militarp, dar și a unui simulator software pentru vehiculele autonome. Chiar dacă a fost achiziționată, Quantum Signal va continua totuși să opereze independent, fără ca echipa de ingineri să fie integrată direct în structurile constructorului Ford.

„Pentru a avansa în proiectul de lansare a unor vehicule autonome, Ford va utiliza simulatorul în timp real al Quantum Signal pentru a dezvolta vehicule autonome, inclusiv prototipuri software și hardware”, explică Randy Visintainer, directorul tehnic al diviziei Ford Autonomous Vehicles.

În ultimii ani, Ford și-a extins semnificativ investițiile pentru dezvoltarea mașinilor autonome. În anul 2017, constructorul american a cumpărat start-up-ul american Argo AI care dezvoltă sisteme pentru mașini autonome în schimbul unei sume de un miliard de dolari!

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Volkswagen a anunțat că va investi și el la rândul său 2.6 miliarde de dolari în Argo AI, pentru a dezvolta sisteme autonome împreună cu Ford.

NICIUN COMENTARIU