Ford se reprofilează! Un nou SUV va veni în locul lui Mondeo, S-Max şi Galaxy

132
Sursă imagine: motor1.com

După ce a transformat modelul compact Puma într-un SUV de clasă mică, Ford continuă se mizeze pe nișa de crossovere și SUV-uri.

Astfel, Ford Europa recent a anunțat că se pregăteşte de o transformare radicală în ceea ce priveşte modelul de clasă medie Mondeo, informează motor1.com. Modelele Mondeo, S-Max şi Galaxy ar urma să fie înlocuite cu un singur crossover.

Noul model, al cărui nume încă nu este cunoscut, va marca ieșirea brand-ului Ford atât de pe segmentul hatchback-urilor de dimensiuni mari, cât și de pe cel al monovolumelor. Nu este anunțată nici data exactă a lansării, însă se presupun că noul model ar putea debuta în anul 2021.

Noul crossover Ford va fi oferit cu motoare pe benzină, diesel, dar și într-o versiune mild-hybrid. Propulsorul de bază ar putea fi reprezentat de benzinarul în trei cilindri proiectat de Ford, de 1.5 litri volum care va lucra în tandem cu un motor electric și un pachet de baterii în formă hybridă.

Deşi va înlocui trei modele diferite, noul crossover s-ar putea vinde mai bine decât cele trei luate împreună. Pe parcursul anului 2018, Ford Europa a vândut 50.000 de unități a modelului Mondeo, 24.000 de S-Max şi 12.000 de Galaxy.

Până la lansarea noului model, Ford va renunţa la toate modelele sale din segmentul monovolumelor. Totul din cauza că piața acestora a scăzut dramatic în ultimii ani, iar producătorul a decis să renunțe la C-Max şi Grand C-Max până la sfârşitul acestei veri, precum şi la B-Max. Cel mai probabil, S-Max şi Galaxy vor ieşi din producţie în anul 2020.

Modelul B-Max va fi înlocuit de noul crossover Puma, iar Ford va încerca să direcţioneze clienţii C-Max către Kuga. Clienţii Mondeo şi S-Max vor fi direcţionaţi către Fusion, iar cei ai modelului Galaxy către versiunea Transit Edge cu 7 locuri. 

Sursă imagine: motor1.com

NICIUN COMENTARIU