Fostul șef al Nissan declară că producătorul nipon va mai supraviețui doar 2-3 ani!

381

Fostul șef al al Alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, este de părere că dacă cei de la Nissan vor menține actuala strategie de afaceri, compania va mai exista încă doi sau trei ani, după care va falimenta. Predicția lui Gohsn a fost făcută publică de avocatul acestuia, Nobuo Gohara, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc recent la Tokyo.

Gohara a subliniat că aceasta este doar o prognoză a lui Carlos Ghosn, care nu este întărită de nici un argument. Totodată, încă de la începutul anului 2020, ex-șeful Renault-Nissan, a declarat că capitalizarea Nissan s-a redus cu mai mult de 10 miliarde de dolari, după arestarea sa în primăvara anului 2018, și a adăugat că producătorul nipon a cheltuit pentru investigarea fraudelor circa 200 de milioane de dolari.

Nissan au vrut să reducă influența celor de la Renault, astfel că niponii au decis că singura modalitate de a face acest lucru este să scape de mine„, a declarat Gohsn jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă pe care a organizat-o la Beirut, în data de 8 ianuarie.

Amintim că, la sfârșitul lunii decembrie a anului 2019, Carlos Ghosn a fugit din arest la domiciliu și a zburat din Tokyo spre Istanbul, după care s-a mutat la Beirut. În Japonia, fostul CEO risca să fie condamnat la 10 ani de închisoare pentru fraude financiare.

NICIUN COMENTARIU