(FOTO) Află tot ce trebuie să știi despre noul BMW Seria 8 Coupe!

286

După o campanie de promovare activă pe parcursul a câtorva luni în care s-au publicat imagini sub camuflaj sau diverse informații tehnice, BMW a prezentat în sfârșit oficial Seria 8 Coupe.

Noul model din gama modelelor bavareze își va face debutul pe piața internațională în luna noiembrie și va fi disponibil în două versiuni, în funcție de sistemul de propulsie disponibil sub capotă: M850i xDrive Coupe și 840d xDrive Coupe.

BMW Seria 8 Coupe, oferă niște dimensiuni modeste ănsă destul de suficient pentru un coupe modern cu două uși. Acesta are o lungime de 4.843 mm, o lățime de 1.902 mm și o înălțime de 1.341 mm, în timp ce ampatamentul măsoară 2.822 mm.

La capitolul design, Seria 8 Coupe păstrează o bună parte dintre elementele conceptului din care este inspirat, iar printre elementele care se remarcă sunt grila radiatorului de mari dimensiuni cu un design proaspăt de formă hexagonală și gurile de admisie foarte generoase. La posterior, liniile de design orizontale și diagonale scot în evidență lățimea caroseriei și centrul de greutate scăzut, iar stopurile LED se extind puternic spre flancuri, în timp ce evacuările au o formă trapezoidală.

Apropo, blocurile optice LED folosite aici, sunt cele mai mici disponibile până în prezent pe un model BMW, iar opțional pot fi dotate cu Laserlight, tehnologie disponibilă și pe i8 care dublează suprafața acoperită.

La interior, noul BMW Seria 8 Coupe, folosește un stil modern și minimalistic prin care pune accentul pe o latură sport a condusului. Modelul beneficiază de un display cu diagonala de 12.3 inch pentru ceasurile de bord, care include în standard sistemul BMW Live Cockpit Professional. De asemenea, pe lista de dotări se regăsește și sistemul Head-Up Display.

Pe lângă display-ul destinat ceasurilor de bord, există un ecran suplimentar cu diagonala de 10.25 inch, poziționat central, care beneficiază de o interfață adaptată pentru un control touch rapid la setări și funcții.

Scaunele sport din față vin în varianta standard tapițate cu piele Vernasca, iar cele din spate au o poziție coborâtă, fapt datorită căruia tetierele au fost integrate în spătare.

Dacă vă puneați întrebarea de ce unități de propulsie este mișcat acest fenomenal coupe, atunci trebuie să știți că, la lansare, BMW Seria 8 Coupe va fi disponibil cu două sisteme de propulsie. Versiunea de top numită BMW M850i xDrive Coupe, vine echipată cu un motor V8 M Performance TwinPower Turbo de 4.4 litri volum, care livrează 530 de cai putere, și un cuplu maxim de 750 Nm, disponibil între 1.800 – 4.600 rpm, totodaă timpul de accelerație de la 0-100 km/h este de 3.7 secunde!

A doua versiune propusă clienților, este BMW 840d xDrive Coupe, care utilizează un motor diesel cu 6 cilindri și o capacitate de 3.0 litri volum ce oferă 320 de cai putere și un cuplu motor de 680 Nm, disponibili începând de la 1.750 rpm. Cu această motorizare, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 4.9 secunde.

Ambele versiuni de motorizare sunt cuplate la o cutie automată Steptronic cu 8 rapoarte, însă BMW oferă în standard padele pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor. La fel, ambele versiuni au un sistem de tracțiune integrală xDrive despre care producătorul afirmă că „funcționează mai eficient ca niciodată”. În plus, versiunea BMW M850i xDrive Coupe vine standard cu un diferențial blocabil controlat electronic, instalat pe axa spate.

Pe lângă designul fantastic și motoarele performante, noul BMW Seria 8 Coupe beneficiază și o serie lungă de sisteme de siguranță. Printre care se numără Active Cruise Control cu funcția Stop & Go, Steering Control Assistant, Lane Control Assistant, Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assistant, BMW Night Vision, Crossing traffic warning, Priority warning și Wrong-way warning. De asemenea, sistemul Parking Assistant include funcția Reversing Assistant, care poate controla mașina cu spatele pe o distanță de până la 80 de metri pe aceeași traiectorie pe care a fost condusă înainte.

NICIUN COMENTARIU