În toamna anului 2018, cei de la Aston Martin au dat start campaniei de promovare a primului model electric din istoria companiei! Acum, noul Aston Martin Rapide E, debutează cu mult fast la Salonul Auto de la Shanghai.

Rapide E este gata deja să urce pe banda rulantă! Acesta beneficiază de două motoare electrice pe puntea spate, care sunt capabile să dezvolte un total de 610 cai putere și un cuplu de 950 Nm.

Primul model electric de la Aston Martin mizează pe o arhitectură cu acumulatori care suportă o tensiune de 800V, iar capacitatea bateriilor este de 65 kWh. Britanicii spun că autonomia depășește 320 de kilometri, valoare calculată conform noului ciclu de testare WLTP.

Dezvoltat în parteneriat cu William Advanced Engineering, noul Rapide E va fi produs în doar 155 de exemplare, iar prețul încă nu a fost dezvăluit de constructor. În cazul lui Rapide E, bateriile au fost amplasate în spațiul ocupat de motorul V12, cutia de viteze și rezervorul ce se regăseau pe clasicul Rapide.

Rapide E promite o viteză maximă de 250 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Aston Martin susține că primul său model electric are nevoie de cel mult 3 ore pentru încărcarea rapidă și completă a bateriilor.

Producția lui Aston Martin Rapide E va demara în anul 2019 la uzina din St Athan, Țara Galilor, aceeași uzină unde va fi construit și primul SUV de la Aston Martin.

NICIUN COMENTARIU