Nemții de la Audi lovesc dureros în concurenți și anunță despre facelift-ul modelului A4, care urmează să apară în anul 2020! Acesta primește modificări de ordin estetic dar și un upgrade important al gamei de motoare.

Toate versiunile noului A4 au primit blocuri optice noi, o grilă a radiatorului redesenată și bare de protecție regândite. Pentru A4 și A4 Avant vor fi disponibile câteva variante de decorare a caroseriei, inclusiv și pachetul sport S-line. Modelul de performanță S4 se laudă cu un exterior care se diferențiază vizibil, la fel ca și A4 Allroad care pe lângă body kit-ul de off-road are și o gardă la sol mai ridicată.

Printre noutățile de la capitolul interior, merită menționat noul sistem multimedia MMI care a primit o modernizare esențială și acum este proiectat cu printr-un display cu diagonala de 10,1 inch.

Însă cele mai semnificative schimbări sunt prezente în gama de motoare cu care se va echipa noul A4. Pe piața din Europa, A4 va înainta cu șase propulsoare turbo care în dependență de volum și versiune vor oferi de la 148 până la 342 de cai putere, iar jumătate dintre acestea vor lucra în tandem cu un sistem hybrid de 12 volți.

O atenție aparte merită trenul de propulsie care se va instala pe versiunea de performanță S4. Acesta va fi alcătuit dintr-un motor diesel V6 TDI de 3.0 litri volum capabil să dezvolte 342 de cai putere, o turbină electrică și un sistem mild-hybrid de 48 de volți. În prezent, acest motor se regăsește pe modelele SQ5, S6 și SQ7.

Clienții din Europa vor putea comanda noul A4 facelift deja la sfârșitul lunii mai, iar A4 Allroad la mijlocul verii. Pentru iubitorii de viteză care doresc să achiziționeze noul S4 facelift, producătorul va deschide caietul de comenzi în toamna acestui an.

NICIUN COMENTARIU