(FOTO) Audi e-tron va primi o versiune nouă cu performanțe mai mici, dar un preț mai accesibil!

88

Compania Audi a prezentat în luna septembrie a anului 2018 un SUV pur electric numit e-tron. Până în acest momet, modelul era disponibil într-o singură versiune cu indicativul 55 Quattro.

Acum, constructorul din Ingolstadt anunță că va lansa în cea mai apropiată perioadă o o nouă versiune de bază pentru e-tron, care va oferi o putere totală mai mică și autonomie mai modestă, decât în cazul variantei standard.

Noua versiune are indicativul 50 Quattro și este echipată cu două motoare electrice care generează împreună echivalentul a 313 cai putere și un cuplu maxim de 540 Nm. Noua versiune de bază accelerează de la 0-100 km/h în 7 secunde, iar viteza maximă va fi limitată la 190 km/h.

Performanțele sunt astfel mai mici comparativ cu versiunea actuală, care oferă un total de 360 CP și 561 Nm. În plus, prin comutarea selectorului din modul D în modul S, sistemul electric intră în modul „Boost” și dezvoltă 402 CP și 664 Nm pentru maximum 10 secunde!

Viitoarea versiunea de bază urmează a fi echipată cu o baterie cu capacitatea de 71 kWh capabilă să ofere o autonomie maximă de 300 de kilometri, conform standardului WLTP. Autonomia este astfel cu peste 100 de kilometri mai mică comparativ cu versiunea standard 55 Quattro, care utilizează un acumulator de 95 kWh și asigură un parcurs de 417 kilometri.

La moment, nu este clar când va ajunge pe piață nouă versiune Audi e-tron 50 Quattro, însă este cert că aceasta va avea un preț mai mic decât cel solicitat de germani pentru versiunea 55 Quattro.

NICIUN COMENTARIU