Timp de patru ani, Audi Sport Customer Racing a reușit să construiască patru modele dedicate exclusiv circuitelor. În anul 2015, fanii producătorului din Ingolstadt au făcut cunoștință cu R8 LMS. După un an a venit rândul lui RS3 LMS TCR, iar în anul 2017, clienții au admirat bolidul R8 LMS GT4. Acum, în toamna anului 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Audi Sport lansează modelul R8 LMS GT3, o versiune și mai potentă a lui R8 LMS.

Conform reprezentanților constructorului german, în procesul de creare a noului R8 LMS GT3, au participat piloții americani amatori care au condus aceste vehicule și au obținut rezultate de top în competițiile din UA, Asia, Australia, Noua Zeelandă și Europa. Astfel, nemți au acumulat și mai multe informații și au reușit să vină pe piață cu o mașină mai bună și echilibrată, fără ca să fie nevoie să aducă modificări masive.

Audi declară că, R8 LMS GT3 beneficiază de câteva îmbunătățiri a pachetului aerodinamic și de o serie de modificări la nivelul sistemului de răcire. Totodată, nemții spun că intervalul de service pentru ambreiaj și transmisie a crescut, lucru care se traduce prin mai puțini bani investiți de echipele private pe parcursul unui sezon competițional.

Pentru moment, cei de la Audi nu oferă informații despre modificările sistemului de propulsie. Pe vechea versiune, motorul V10 de 5.2 litri volum dezvolta 585 de cai putere. Prețul pentru noul Audi R8 LMS GT3 este de circa 398.000 de euro, iar echipele care dețin deja un astfel de exemplar pot plăti doar 28.000 de euro pentru instalarea noilor pachete pe modelele anterioare. Debutul lui R8 LMS GT3 pe circuit va avea loc în luna ianuarie a anului 2019.

NICIUN COMENTARIU