În data de 10 iulie 2019, compania Bentley a celebrat 100 de ani de la înființare. Pentru a sărbători cu fast anul centenarului, britanicii au pregătit o serie de suprize pentru fanii mărcii.

Pe lista noutăților se numără și conceptul EXP 100 GT. Noul prototip reprezintă un preview de ordin estetic al viitoarelor modele Bentley și integrează, în același timp, o serie de sisteme care își vor face apariția pe mașinile de serie pe care le va dezvolta producătorul britanic în viitorul apropiat.

După primele imagini teaser, Bentley publică și o serie de imagini oficiale și informații cu privire la noul concept EXP 100 GT.

Prototipul construit din aluminiu și fibră de carbon are 5.8 metri lungime și aproape 2.4 metri lățime. Masa totală este de 1.900 de kilograme și reprezintă viziunea Bentley pentru un Grand Tourer al anului 2035.

Conceptul electric beneficiază de noua tehnologie Traction Drive, care oferă un control sporit în viraje și o putere mai mare cu 50%. Bentley spune că motoarele electrice, patru la număr, pot propulsa EXP 100 GT de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2.5 secunde, cu o viteză maximă de 300 km/h. În același timp cuplul maxim măsoară 1.500 Nm !

Fără să ofere detalii despre capacitatea bateriei sau puterea motoarelor, Bentley menționează totuși că autonomia maximă este de 700 km, datorită și greutății de doar 1.900 de kilograme. Potrivit informațiilor oficiale, bateria conceptului se poate încărca la 80% din capacitate în doar 15 minute.

NICIUN COMENTARIU