Pe platforma de vânzări a vehiculelor de lux MotorGT, a apărut anunțul de vânzare a celei mai rari versiuni al legendarului BMW M1 AHG Studie produs în anul 1981. Automobilul propus spre cumpărare este defapt unul dintre 10 exemplare dotate cu un body kit aerodinamic deosebit și unicul cu un design al caroseriei special. Oricine poate deveni proprietarul acestui BMW M1 AHG Studie, contra unui preț de 930.000 de dolari SUA.

Vehiculul este proiectat în stilul mașinilor de curse participante în seria Procar BMW M1, un campionat afiliat Formulei 1, care s-a organizat în anii 1979 și 1980. Automobilele modificate de subdiviziunea AHG Motorsport, se diferențiau printr-o suspensie reglabilă de curse, jante din aliaj cu diametrul de 16 inch marca BBS, un sistem de eșapament de performanță, o cutie de viteze pregătită și setată pentru circuit și un propulsor forțat să dezvolte de 350 CP.

Exemplarul scos la vânzare a trecut printr-o procedură de reustaurare în anul 2017, în cadrul căreia a fost reparată cutia de viteze și rezervorul de combustibil. La fel a fost schimbat în întregime cablajul automobilului, brațele suspensiei, pompa de apă și anvelopele. Parcursul acestui BMW M1 AHG Studie, este de doar 30 de mile după restaurare.

NICIUN COMENTARIU